Jag fann mig själv i Galago och Bild & Bubbla

October 4, 2012 § Leave a comment

Ur Johan Jergner Ekerviks serie Ljuset och värmen

I senaste numret av Galago, nr 108, har Johan Jergner Ekervik med en fruktanvärt fin serie som måste läsas av alla. Johan gick i klassen över mig på serietecknarskolan i Hofors, vi bodde i samma korridor och hade ateljé mitt emot varandra. Sommaren 2009, när jag just slutat på skolan, träffades vi på Arvikafestivalen, och den festivalen har nu resulterat i den här serien.
Serien är fylld med verkliga personer vars identitet skyddats med namnbyte, men jag kan stolt avslöja att det är jag som är karaktären Donnie.
Spana in mer av Johans grejer på hans blogg AND THERE CAME ANIMALS. Jag har en länk till den på min bloggs startsida. Köp tidningen också för serien gör sig, i min mening, bäst i tryckt format.

Ur Rob & Bobs serie i det senaste numret av Bild & Bubbla

Jag hade förvarnats att jag skulle dyka upp i Johans serie. Men när jag satt på biblioteket och skulle läsa recensionen av Fyffes (min ena ateljékumpan) fanzine, så råkade min blick fastna, i en annan del av tidningen, på karaktären högst upp till höger i bilden ovan. Serietecknarna Rob & Bob medverkar i Bild & Bubblanumret med en serie om det senaste Small Press Expot och i deras reportage från fanzinemarknaden råkade jag skymta förbi med mitt lotterihjul. Jag är väldigt nöjd med hur de har fått till att mitt ansiktsuttryck, den pengarhungriga månglarminen.

Kolla in vad de gör på deras blogg: http://robochbob.blogspot.se/

PS Lotterihjulet som är med på bilden omkom tyvärr på vår senaste marknad. En vindpust fångade den och den föll til marken, och det blev för mycket för den. Hjulet blev ett år och några månader.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Jag fann mig själv i Galago och Bild & Bubbla at lakkel.

meta

%d bloggers like this: